Mycket intressant läsning. Läs mer här.
“Den studie som genomförts och som nu bearbetas i Finland baseras från första början på hela 6000 hundar och är de första studierna kring färkfoder/rawfood. Det som hon kan säga så här i slutet av forskningsarbetet är att det allra mesta talar för utfodring enligt detta sätt. Om hon skulle se några som helst risker är det att det finns en risk för att det blir för stort upptag av de fettlösliga D- och E-vitaminerna, genom för stort intag av inälvor som lever. Därför bör man inte ge hunden detta mer än 1-2 gånger i veckan. Om en hund får i sig för mycket D- och E-vitamin kan den få ont i magen“.
“En vanlig myt som hon vill avfärda är att hundar får salmonella av denna utfodringsmodell. “Hundar får inte salmonella”, hävdar hon bestämt. Och skulle det vara så att det gick att få det, så menar hon att det är ett mycket litet bekymmer. I USA får 1,4 miljonerav landets 270 miljoner invånare salomonella varje år, av dessa dör 400 personer. En siffra som kan tyckas hög, men den ska jämföras med att det årligen dör 36.000 människor av influensa. De som dör i salmonella är dessutom antingen sjuka i AIDS, nyfödda eller riktigt gamla, det vill säga de har samtliga ett mycket dåligt immunsystem”.
"The world is changed by your exampel, not by your opinion"