Blod eller inte?

Igår morse när jag städade i burarna såg jag röd urin. Tog in kaninerna i garaget tills detta var utrett. Vems? Varför? Ringde så klart veterinären när dom öppnade.

Kaniner kan få röd urin av olika anledningar. En är ofarlig, kaniner kan producera ett eget ämne som färgar urinen röd. Eller så kan det ju vara blod i urinen som av urinsten eller livmoderinflammation. Mycket allvarligare tillstånd. Vi diskuterade fram och tillbaka. Kaniner är bra på att dölja sina krämpor eftersom dom är bytesdjur. De kommer inte att visa om de har ont eller är sjuka. Om en kanin blir sjuk kan det gå fort tills de är allvarligt sjuka och dör.

Vi bestämde till slut att avvakta. När jag kom hem från jobbet såg jag en lite fläck som skulle kunna se röd ut men i övrigt inget konstigt. Båda har bajsat bra, äter, dricker. Jag bestämde mig för att släppa ut dom i hägnet igen. Glada kaniner som dansade runt där. Jagade varandra och hade världens ryck.

Imorse kollade jag extra noga men inga röda fläckar. Nu på eftermiddagen kollade jag ingen, inga fler röda fläckar. Så vi får väl se då om det var en tillfällighet.
Ingen av kaninerna var kladdig under magen av flytningar.

Det fina var att veterinären mejlade mig idag och frågade hur det gick för kaninerna! Sånt uppskattas och ger verkligen ett gott intryck av att de bryr sig om djuren, inte pengarna.

Tänk om våra djur kunde prata?

Båda kom glatt när jag skramlade med pelletsburken.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Kaninhägnet | Taggad , | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.