Vatten, vatten, vatten

Vi fick i slutet av veckan resterna av något oväder som varit i någon annan del av världen. Här uppe har vi inte orkaner, tromber och annat elände men oj så mycket vatten det kom på två dygn! Hela kaninhägnet fyllt, tunneln under vatten, bajspluttarna flöt omkring. Det blev så illa så jag bedömde att det bästa var att stänga in dom i stora buren (med två våningar) för att de inte skulle gå och blöta ner sig och bli kalla. Ligger på mellan 3-8 plusgrader på dagarna men 0 eller minus på natten. Detta är något som jag måste hitta en lösning på framöver. Jorden blir lera. Tror sand är bäst. Dock kan ju sand bli lite varmt i solen på sommaren men tänker att dom har ju “taket” i form av presenningen så skuggar ju marken.

Man får ju ändå vara glad att vi inte har värre stormar än så här uppe. Otäckt för alla som drabbats av katastrofer som orkaner, översvämningar eller jordbävningar.

Båda kaninisarna har hittat in i hundkojan. Idag kom värmeelementet (IP65 klassat så godkänt för hönshus). Så det blir till att installera lampan och värmen snart. Som säkerhet vid extremt kalla temperaturer. Hundluckan är en sån som dom kan knuffa upp inifrån men måste lyfta och komma in mellan för att gå in. Kanske behöver jag byta den till en sån som “vickar” åt båda hållen. Vi får se.

Jag vet inte om djur förstår oss men ibland känns det onekligen som att de kan förstå våra ord. Jag har ju pratat med båda om att det är mer hygieniskt och lättstädat om de bajsar mer centrerat, kring maten (som är normalt för kaniner) och kanske på ett eller två andra ställen. Iite överallt som det vart innan. Nu har de begränsat sina pluttar till matbaren och främre delen av gallret. Tack för det! Läste att det kan vara så att de inte trivs om de bajsar överallt eller att det finns för få toaletter. Så jag har beställt två kattlådor med huv. I bästa fall har de börjat trivas bättre och det verkar vara hundkojan som gjort det. Efter den kom dit så har de minskat sitt bajsande (inte mängden utan platserna). Det går alltså framåt.

Nya är fortfarande väldigt skygg men nu får jag röra henne i 1 sekund vid matning. Gunhild accepterar strykningar. Båda kommer fram och puffar på mig om jag står med ryggen vänd mot dom.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Kaninhägnet | Taggad , | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.